Blauwe route (8 km) vanaf ingang Panneland Amsterdamse Waterleidingduinen

Blauwe route (8 km) vanaf ingang Panneland Amsterdamse Waterleidingduinen

Blauwe route (8km) Ingang Panneland Amsterdamse Waterleidingduinen

De tweede wandelroute van de dag startte bij ingang Panneland van de Amsterdamse Waterleidingduinen. De eerste wandeling was de zwarte route vanaf ingang de Zilk. En later op de dag zou ik bij ingang Oranjekom en ingang Zandvoort nog een wandeling maken.

Ook bij deze ingang deed ik de langere wandeling, om zo een totaal aantal kilometers van meer dan 30 kilometer op een dag te halen. En dat allemaal als voorbereiding voor de Nijmeegse Vierdaagse 2022. Ik koos dus voor de blauwe route, hoewel deze voor een gedeelte gelijk opging met de rode route van 4 kilometer. Beide routes staan heel duidelijk aangegeven met paaltjes. Er is tijdens deze route geen moment van keuzestress geweest. Wel was er het probleem dat er onderweg geen enkele toilet te vinden was. Gelukkig staat er bij het begin/eindpunt van de wandeling een gezellig restaurant, ‘t Panneland, waar ze heerlijke pannenkoeken, broodjes en heksensoep serveren. En waar je dus ook naar het toilet kunt.

De natuur vond ik niet veel verschillend van de route vanaf ingang de Zilk. Ook hier veel damherten en verder een rustige omgeving met bos en duinen. Op een deel van route gold een waarschuwing voor de buizerd, maar deze heb ik niet gezien tijdens mijn wandeling. Aan het einde van de route kon ik nog een glimp opvangen van de bollenvelden net buiten het gebied.

Startpunt: Vogelenzangseduinweg 2, 2114 AS Vogelenzang
Bij het startpunt is een parkeerplaats (betaald, 2 euro).
Ook voor de toegang van de Amsterdamse Waterleidingduinen moet je een kaartje kopen. Dat kan bij de ingang van het park.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *