Korte, drukke wandeling Kaapse Bossen met massatoerisme

Korte, drukke wandeling Kaapse Bossen met massatoerisme

Wandeling Kaapse Bossen 5 km

Op zondagmiddag moest ik in Doorn zijn voor een concert. Toch in de auto, leek het me een goed plan om dit te combineren met een wandeling in de omgeving. Helaas ging ik wat te laat naar huis en bleef er nog maar tijd over voor een korte wandeling van max. 5 kilometer. En dus koos ik noodgedwongen voor de wandeling Kaapse bossen van natuurmonumenten, startend bij de Groene Entree. Het plan was om eigenlijk de langere route ‘Hoogtepunten’ te lopen, maar dit redde ik niet meer qua tijd.


Het weer was goed, de eerste lekker zonnige zondagmiddag sinds het winterse weer en dat zorgde er voor dat half Nederland hetzelfde plan had. Het was gewoon zoeken naar een plekje op de parkeerplaats. De andere helft van Nederland was trouwens aan het wandelen in de andere bossen van Nederland, gezien de alerts op de radio.

Wat was het druk. Overal om me heen wandelden mensen, met en zonder hond, met en zonder kinderen, met en zonder hoog oplaaiende discussies. En ik liep daar tussen, en probeerde te genieten van de stilte en de rust van de natuur, wat niet heel erg lukte.

De route staat vanaf de parkeerplaats heel goed aangegeven door middel van rode paaltjes en gaat door een gevarieerd gebied. Vanaf diezelfde parkeerplaats starten nog wandelroutes, de route ‘Hoogtepunten’ (8,5 km) en de route ‘Postweg’ (5 km). Op de parkeerplaats staat een overzichtsbord met alle informatie die je nodig hebt om de routes te lopen.

Leuk voor kinderen is zeker de uitkijktoren die je ook kunt beklimmen.
Halverwege de route heb ik besloten de route gewoon nog een keer te gaan lopen, maar dan bij voorkeur niet op de zonnige zondagmiddag. Wanneer we dat gaan doen, blijft een vraag. Er zijn nog zoveel mooie wandelingen te ontdekken…

Startpunt: Leersumsestraatweg 5, 3941 ML Doorn
Rode paaltjes route
Route-informatie

Routekaart bij parkeerplaats

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *