Scheelhoekroute

Scheelhoekroute

Scheelhoekroute

Download GPX-bestand

Het natuurgebied ‘De Scheelhoek’ is een paradijsje voor vogels. Scheelhoek was vroeger een zandplaat in de monding van het Haringvliet. Bij vloed stond het gebied onder zout water. Door de aanleg van de Haringvlietdam- en sluizen in 1970 verdween de invloed van getijden en van zout water. 

De routes die natuurmonumenten uitgezet heeft vond ik allemaal wat aan de korte kant. Daarom even verder gezocht. Op de website van visitgo.nl vond ik een route van 12 kilometer. Ik ben nogal fan van gpx-bestanden en gelukkig was deze ook beschikbaar voor deze route.

De route start bij Meester Snijderweg 3, 3251 LJ Stellendam, een parkeerplaats vlakbij de haven van Stellendam. Er was voldoende parkeerplaats. Op de parkeerplaats staat ook een informatiebord met informatie over de route en het gebied.

Informatiebord Scheelhoekroute
Informatiebord Scheelhoekroute

De zon deed een potje armworstelen met de regen en helaas was de regen aan de winnende hand. Gelukkig was ik zo slim om een poncho mee te nemen en kon ik de schade beperken.

De route was goed aangegeven met de nummers van de wandelknooppunten. Bij de start kon ik de route niet vinden aan de hand van bordjes of nummertjes en heb de route opgezocht met het lijntje van het gpx-bestand.

Persoonlijk vond ik het gedeelte van de route richting de Kwade Hoek het mooiste. Wil je tijdens de route ook een bezoek brengen het vogelkijkpunt Tij, dan moet je rekening houden met ongeveer 3 kilometer extra. De wandelroute loopt daar niet langs, ook al suggereert de website van visitgo dat wel. Ik heb zelf de route afgelopen en ben met de auto richting het vogelkijkpunt gereden.

Startpunt: Meester Snijderweg 3
3251 LJ Stellendam

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *