Macedonië – Meer van Ohrid 2023 / Dag 3

Macedonië – Meer van Ohrid 2023 / Dag 3

Dag 3 van de reis naar Macedonië.

Klein inschattingsfoutje.
Met grote gevolgen.
Grote schrik.
Trillende beentjes.
Hoge hartslag.
Een gebroken spiegel.
Zowel de quad als wij hadden wat krassen.
En een lichtelijk gebutst zelfvertrouwen omhuld met een vleugje schaamte.

Maar verder was het erg leuk.

De communicatie verliep erg moeizaam. Mijn Engels bleek niet afdoende om het Macedonisch van de gidsen te begrijpen. Gelukkig was het uitzicht mooi, was het gezellig en het eten lekker. Het liep allemaal wat anders gepland en we lunchten om een uur of 3, terwijl het diner om half 6 gepland stond. Gelukkig konden we dat een uurtje verzetten.

‘S avonds gingen we met een deel van de groep nog richting Bacchus voor een wijnproeverij. Ik deed mee met een glaasje cola. Want de lekkerste Coca Cola wordt in Macedonië gemaakt. Al met al weer een geslaagd dagje.


Het quadrijden was erg leuk, maar dus blijkbaar ook best gevaarlijk. Er werd kort uitleg gegeven over de gashendel en de rem en daarna was het de bedoeling dat je kon rijden met zo’n gevaarte. We boekten de quadtour via KTM Voyage. De Quadtour-organisatie was niet berekend op zo’n grote groep, wat zorgde voor een langdradig programma.
Het rijden zelf was erg leuk. De omgeving was mooi. Echt genieten. Tot we op z’n zij gingen dan. Toen werd het even spannend en werden we een beetje sip. Gelukkig viel alles achteraf mee en kwamen we er met wat blauwe plekken en schaafwonden vanaf.

Spiegelselfi Qaudtour Ohrid Macedonie
Spiegelselfi Qaudtour Ohrid Macedonie

De avond vulden we met een bezoekje aan Bacchus Wine Bar. Voor wijnliefhebbers echt een leuke activiteit. We kregen informatie over de omgeving, over het proces van wijnmaken en over de druiven van de omgeving. Het programma duurde ongeveer een uurtje. Er waren wat hapjes bij, maar dat was niet afdoende als maaltijd. Wij hebben de wijnproeferij ook water later op de avond gedaan, na het diner.

Hapjes bij Wijnproeverij Bacchus Wine Bar Ohrid
Hapjes bij Wijnproeverij Bacchus Wine Bar Ohrid

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *