Macedonië – Meer van Ohrid 2023 / Dag 4

Macedonië – Meer van Ohrid 2023 / Dag 4

Kajak Ohrid Macedonie 2023

De hele week wisten we het al…zaterdag om vier uur gaat het regenen. En dus pasten we ons programma aan en gingen we een uurtje eerder kajakken. Maar helaas bleek dat niet afdoende.

Onze focus lag op regenbuien, maar de echte bootsmannen richtten hun verrekijkers op de steeds groter wordende witte schuimkoppen. Ze trokken serieuze gezichten en namen de beslissing. Men schatte in dat onze peddelkunsten niet afdoende waren bij zulke golven. De kajaktour werd afgebroken en we werden per voet geëvacueerd. Dwars door de doornstruiken en glibberend over gladde kiezelstenen kwamen we veilig aan.

En hoewel het jammer was, want het kajakken was superleuk, was de beslissing terecht. En eigenlijk was het ook wel weer leuk om mee te maken.

De regen kwam iets eerder dan gepland, maar was wel gelijk serieus te noemen. Dit was iets meer dan een lekkende zonnestraal. Maar gelukkig zijn ze daar in Macedonië goed op voorbereid. Je laat het water gewoon over de weg naar beneden lopen, dan komt het vanzelf in het meer terecht. Hadden wij tenminste lekker grote plassen om in te stampen.

Vanavond at ik eindelijk iets was lekker was. Niet te taai, niet te pittig. Grootmoeders pannetje beviel goed. Aangevuld met een colaatje was het een topmaal. Die houden we erin.


Vooraf hebben we even getwijfeld tussen zelf kajaks huren of een kajaktour boeken. Uiteindelijk hebben we voor de tweede optie gekozen. Onze inschatting was dat wij, geheel zonder kajakervaring, het binnen een kwartier gezien zouden houden. Achteraf gezien was het een goede beslissing. Wij zouden als amateurtjes recht het meer opgevaren zijn, geen rekening houdend met de weersomstandigheden. Een groot fiasco. Nu werden we geheel ontzorgd, was de transfer van het hotel naar de kajakverhuur goed geregeld. En ook de lunch was inclusief. Uiteindelijk waren we wel een stukje duurder uit, maar hebben we het geld dubbel en dwars terug genoten.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *