Camping ‘Op hoop van Zegen’

Camping ‘Op hoop van Zegen’

De camper gekocht. Het avontuur kon beginnen. Even een camping zoeken en gaan.

“De allereerste keer dat ik er met mijn eigen camper op uit zou gaan. Daar zijn wat brainstormsessies en google-uurtjes in gaan zitten. De camping moest natuurlijk wel aan mijn eisen voldoen, maar eerlijk gezegd had ik helemaal geen idee wat mijn eisen dan waren.”

Amsterdamse Waterleidingduinen

Het plan was om te gaan wandelen bij de Amsterdamse Waterleidingduinen en zo kwam ik uit bij de camping ‘Op hoop van Zegen’. Gelukkig had ik geboekt van tevoren, want de camping was volgeboekt. De campers die na mij kwamen, werden allemaal doorgestuurd om het eens bij een andere camping te gaan proberen. De ontvangst was heel vriendelijk en verliep lekker vlot.
Het uitchecken heb ik de avond ervoor al gedaan, omdat ik ‘s morgens vroeg wilde vertrekken voor een wandeling. Dit was allemaal goed geregeld. De camping is afgesloten met een slagboom. Deze kon ik de laatste ochtend (dus na het uitchecken) openen met een uitrijmuntje. Goed geregeld.

Sfeer

De camping heeft meerdere velden. Ik had met mijn campertje een plekje op het camperveld, tussen voornamelijk Belgen en Duitsers. Alle campers braaf op een rijtje, rug aan rug. Dit zorgde niet echt voor een gezellig sfeertje zoals bij een rond veld, maar voldeed prima.

Faciliteiten

Op de camping heb ik heerlijk gebruik gemaakt van de douche en het warme water bij de ‘afwashoek’. Voor het warme water kreeg je een kaartje met een tegoed van 5 euro. Bij warm-water-gebruik moest je deze scannen en werd het van je tegoed afgeschreven. Bij het uitchecken werd het kaartje uitgelezen en werd het overgebleven tegoed verrekend.
Water bijvullen en lozen is mogelijk. De draaicirkel voor het lozen van het vuile water was voor grote campers nog een dingetje, merkte ik. Daar had ik gelukkig niet mee te maken. Ik kon mijn jerrycan met vuil water gemakkelijk leegstorten. Omdat de loosplaats behoorlijk dicht bij de ingang/uitgang van de camping lag, liep het nogal eens vast met aankomend en vertrekkend verkeer.
De geleverde stroom had wat moeite met mijn elektrische kacheltje. Steeds als deze aansloeg, flikkerden de lampen in de camper even. Geen enkel probleem, maar dat houdt het spannend. Blijft alles aan of komt er ook een moment dat alles echt uitgaat?
Bij de camping is een klein winkeltje waar ze heerlijke ijsjes verkopen. Omdat mijn camper aan het einde van de middag aan de schaduwkant van de camping stond, heb ik het ijsje heerlijk in het zonnetje op een van de bankjes voor de winkel opgegeten. Een gezellig plekje, waar je de overige campinggasten heerlijk kunt bekijken.

Activiteiten

Wandeling Landgoed Leeuwenhorst
Wandeling Kust Noordwijk aan Zee
Amsterdamse Waterleidingduinen
Wandeling Bollenvelden


Camping ‘Op hoop van Zegen’ avondschemering- Dronefotografie
Camping op Hoop van Zegen in Noordwijkerhout. Mooie boerencamping in de kleurrijke bollenstreek rondom Lisse.
De camperd netjes opgesteld in een rij samen met Belgische en Duitse campers.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *