Knooppuntenroute Noordwijk aan Zee

Knooppuntenroute Noordwijk aan Zee

Duinen Noordwijkerhout

Vanaf camping ‘Op hoop van zegen’ heb ik met behulp van de app Routiq een knooppuntenroute uitgezet richting de kust bij Noordwijk aan Zee. Een geweldig mooie en afwisselende route door de duinen van zo’n 13 kilometer. Wat mij betreft echt een aanrader.

Ik vertrok rond half 7 ‘s morgens, heerlijk in de stilte. Het eerste gedeelte van de route liep via de bebouwde kom van Noordwijk. Niet echt een inspirerende omgeving, maar dan is het des te mooier als je dan de duinen bereikt. Geweldig mooi. Al moet ik toegeven dat ze ook in de bebouwde kom van Noordwijk goed hun best hebben gedaan om de omgeving op te vrolijken met tulpen en andere bolgewassen.

De route liep dwars door de duinen richting de kust. Daar werd het ook wat drukker met wandelaars, honden-uitlaters en hardlopers. Eenmaal daar aangekomen ben ik toch maar van de route afgeweken, zodat ik over het strand liep. Dat loopt wat lastiger, maar ik kon het niet laten. Zo dicht bij, dan moet ik even de zee aanraken. Als er water in de buurt is, word ik daar als een magneet naar toegetrokken. Op de een of andere manier maakt het me blij.

En via een korte omweg weer terug naar de camping gelopen. Ondanks de vroegte deed de zon al goed zijn best om de wereld wat op te vrolijken. De eerste mensen op de camping werden wakker, maakten hun ontbijtje klaar of poetsten hun tanden. Ik had de eerste genietmomentjes er al op zitten. Heerlijk!

Informatie

Knooppunten vanaf Camping ‘Op hoop van Zegen’: 10, 14, 12, 13, 80, 79, 31, 79, 53, 75, 52, 82, 83, 84, 9, 10.

GPX-bestand

Duinen van Noordwijk – Dronefotografie


Noordwijk aan Zee
Dronefotografie
Noordwijk aan Zee – Dronefotografie

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *