Wandeling Bollenstreek

Wandeling Bollenstreek

Bollenstreek - dronefotografie

In april en mei is het hard werken voor de bloemenkwekers. De bollenvelden staan in volle bloei en moeten helemaal leeggehaald worden. Ik was eind april in de buurt en heb nog kunnen genieten van het staartje van de bollenteelt. Een aantal velden waren al helemaal leeg, maar er waren nog genoeg bloembollenvelden waar de tulpen en hyacinten en andere bolgewassen prachtig stonden te schitteren.

Op routiq.nl had ik een wandeling gevonden van krap 20 kilometer, met in het kaartje de locaties van een aantal bloemenvelden verwerkt. Vanaf camping ‘Op hoop van zegen’ ben ik met de fiets richting de route gereden (ongeveer 8 kilometer). Ik ben gestart bij Halfweg, omdat dit dichter bij de camping lag. Het kaartje was wat achterhaald, want op de genoemde plaatsen waren de bloemenvelden verdwenen Gelukkig waren er op voldoende andere plekken op de route wel wel bollenvelden te vinden waren.

De route kon ik goed volgen met behulp van de knooppunten. Op sommige twijfelmomenten was ik blij dat ik ook het kaartje op mijn app had staan. In geval van nood kon ik zo altijd even kijken. De route was niet heel afwisselend, maar stond echt in het teken van de bollenvelden. Het grootste deel van de route ging over verhard terrein en liep makkelijk.

Op een aantal momenten tijdens de route heb ik mijn drone ingezet om mooie overzichtsfoto’s te maken. Het zonnetje werkte goed mee. Ik heb genoten van het observeren van de toeristen die in de meest opmerkelijke houding gingen staan, voor de mooiste foto tussen de bloemen. Allemaal mooie ingrediënten voor een heerlijke dag, die eindige met zere voeten en een voldaan gevoel.

Informatie

Afstand: 20 kilometer
GPX-bestand

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *