De mooiste wandelingen vanaf TOP Amerongen

De mooiste wandelingen vanaf TOP Amerongen

5 Gave Wandelingen Amerongen

Vanaf Top Amerongen zijn meerdere wandelingen uitgezet. Top Amerongen ligt op het snijpunt van twee mooie natuurgebieden, namelijk de Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijnstreek. Op zo’n 200 meter van de TOP staat het informatiecentrum van het Utrechts Landschap en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, de Tabaksschuur.
Er is bij TOP Amerongen voldoende parkeergelegenheid en er is een watertappunt. En daarmee een mooi startpunt voor een mooie wandeltocht.

1. Tabaksbladroute 2km.  Een dorpswandeling zal de geschiedenis weer doen herleven. Als leidraad is daarvoor een route uitgezet waarlangs vele kenmerkende gebouwen liggen. De route is gemarkeerd met miniatuur-tabaksbladeren in het wegdek.
2. Wandeling Hoog-Laag 6 km. Een wandeling over de top van de Amerongse Berg en het lager gelegen buitengebied.
3. Wandeling ‘Over de Top’ 3,5 km. Een groot deel van deze wandeling overlapt met de wandeling Hoog-Laag en gaat over de top van de Amerongse Berg.
4. Klompenpad cotlandenpad 9 of 10 km. Een wandeling door het buitengebied van Amerongen en Leersum over landgoederen, boerenerven, zuwes en lanen.  
5. Galgenbergroute 7,4 km. De Galgenberg maakt deel uit van de stuwwal Utrechtse Heuvelrug, de heuvel is 45 meter hoog. In de prehistorie werden er op de zuidflank grafheuvels opgeworpen. 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *