Hoorneboegse Hei Hilversum

Hoorneboegse Hei Hilversum

Hoorneboegse Hei Hilversum

De hei in bloei…
Ik heb niet een echt actieve bucketlist, doe meestal gewoon wat door m’n hoofd waait. Maar de hei in bloei kwam toch ieder jaar weer boven drijven. En dan het liefst in combinatie met een mooie zonsondergang. Meestal zo richting het einde van september, als iedereen z’n plaatjes al gedeeld had via insta en de bloei al op zijn retour was, kwam dat idee bij mij weer naar boven. Steeds te laat…

Dit jaar was ik op tijd. Op het nippertje, dat wel. We hadden geen kwartier later moeten zijn, want dan was de zon alweer achter de bomen verdwenen. En het was mooi. Precies tijd genoeg voor wat mooie fotomomentjes en vliegminuten met de drone. Absoluut een enkele reis van drie kwartier waard. Maar ik denk dat ik toch even een aanvraag in ga dienen voor een speciaal Natura-2000-heidegebied in de Polsbroekse polder, gewoon als gemeentelijke achtertuin. Dan kan ik er iedere avond van genieten.

Om bij de heide te komen, was het nog even zoeken. Vanaf de provinciale weg is hij niet direct te zien. We hebben de auto geparkeerd op Noodweg 52 (Cafetaria). Bij de parkeerplaats staat direct een informatiebord die je de goede kant op stuurt. We hebben een korte wandeling gelopen, want na de zonsondergang was het al snel donker. En dat loopt toch niet echt handig over die boomwortels in het bos.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *