Startbewijs Nijmeegse Vierdaagse – De start

Startbewijs Nijmeegse Vierdaagse – De start

Waalburg Nijmegen

Zo.

Stap 1 is gezet.

Het gele 4daagse-bandje zit om m’n arm en de eerste ‘stempelkaart’ is binnen.

Wat een heisa op zo’n Vierdaagse plein. Op een gegeven moment zat ik op een bankje te lunchen en hoorde ik vanaf drie verschillende podia muziek. In drie verschillende ritmes en drie verschillende toonhoogten. Maar allemaal even hard. Dat was te veel van het goede. Ik ben m’n lunch maar ergens anders op gaan eten.

De camper staat op z’n plekje op de camping, zo’n 5 kilometer vanaf de start.

Het parkeren van de camper had nog wat voeten in aarde. Ik kreeg mijn plekje toegewezen en draaide de camper in 1 keer vloeiend op zijn plek. Trots op mezelf. Totdat de buurvrouw vroeg waar mijn schuifdeur zat. Oeps. Hij stond achterstevoren. Dus draaien op aanwijzingen van de buurman (die in m’n dode hoek stond en van alles wees en riep, wat ik niet begreep). Vervolgens luifeltje uit, relaxstoel buiten, tafeltje uitklappen en klaar.

En toen de stroomkabel. Die bleek net een metertje te kort. Luifeltje weer in, relaxstoel en tafel aan de kant, camper verzetten en luifeltje weer uit. Maar nu staat de camper perfect. Ik heb zelfs sfeerverlichting opgehangen.

Na het ophalen van m’n armbandje ben ik nog maar even een rondje gaan fietsen langs de Waal. Historisch Gelderland heette de route. Veel historische dingen ben ik niet tegengekomen, maar mooi was de route wel. Ik kwam nog een mannetje tegen en die wees me op een stel koeien die in het water stonden. Op een gegeven moment zei hij iets als: ze kannamaai. Tenminste, dat verstond ik. Omdat ik wat moeilijk keek, vroeg hij of ik Duits sprak of Nederlands. En vervolgens herhaalde hij zijn zin nog een keer. Ik heb m’n schouders maar opgehaald, maar begreep er weinig van. De man werd wat kribbig en liep weg. Toen ik verder fietste, viel het kwartje. Ik versta wel Nederlands, maar geen dialect. Ze kannamaai is in zuiver Nederlands ‘ze kennen mij’ en dat ging dus over die koeien. Dat denk ik in ieder geval.

Morgen geen officiële start van de Vierdaagse. Te heet.

Wat ik dan wel ga doen, weet ik nog niet precies. Misschien wel onmeug’lijk vroeg m’n bed uit om voor het heet wordt wat kilometers te lopen. We gaan ut zien.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *