Dag 1 Nijmeegse Vierdaagse

Dag 1 Nijmeegse Vierdaagse

Blauwe Dinsdag Nijmeegse Vierdaagse

Om 1.15 ging de wekker.

Best vroeg, maar om de hitte voor te zijn, wilde ik om 2 uur starten met wandelen. Ik was niet de enige met dat plan. Gelukkig, want ik wist de weg eigenlijk niet zo goed. Via de website van de vierdaagse had ik een kaartje op Google Maps, maar deze was ineens verwijderd. En dus liep ik achter de wandelende vierdaagse-bandjes aan. En volgde ik de vlaggen in de straten.

Ging allemaal perfect. De eerste paar uur waren qua uitzicht saai. Veel te donker om iets te zien. Maar toen de zon eenmaal kwam, was het gelijk schitterend mooi.

Iets op je hoofd schijnt te helpen tegen de hitte. Maar m’n mooie rieten hoed was ik vergeten. De rode zakdoek, die aan mijn rugtas hing, bood uitkomst. Ik werd er niet knapper van, maar wel cooler.

Na 40 kilometer kwam ik weer over de Waalbrug en wilde ik weer op het fietsje stappen. Fiets nergens te vinden. Ben wel 6x die straat op en neer gelopen, maar de fiets bleef foetsie. Navraag gaf maar 1 antwoord. Gejat, gebeurt aan de lopende band hier. En dus belde ik met de gemeente, met de politie en deed ik online aangifte. Verwacht er niet veel van. Dossiernummer 41 miljoen ofzo. Dikke baal. Het was m’n nieuwe racefiets. Had er gisteren voor het eerst een ritje op gemaakt.

Over je fiets heenrijden is wat, maar dit vind ik beroerder. Dan doe ik het liever zelf, kun je tenminste gericht foeteren en schelden.

Maar geen fiets, betekent ook geen vervoer richting de camping. En daar liep ik 5km extra in de hitte, want ondertussen was het 11 uur geweest en deed de zon al heel goed zijn best. Ondertussen m’n langste wandeling ooit gemaakt. Dik 46 kilometer op 1 dag.

Nu eerst bijkomen met m’n voeten in een afwasteil en nog een uurtje of wat bijtukken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *