Zwarte Route (9km) vanaf ingang de Zilk Amsterdamse Waterleidingduinen

Zwarte Route (9km) vanaf ingang de Zilk Amsterdamse Waterleidingduinen

Zwarte Route Ingang de Zilk Amsterdamse Waterleidingduinen

Bij ingang de Zilk kun je kiezen uit de paarse route, een wandeling van 5 kilometer en de zwarte route, een wandeling van 9 kilometer. Omdat ik die dag in totaal 30 kilometer wilde lopen, verdeeld over 4 wandelingen, heb ik voor de langere route gekozen.

Beide routes, zowel de zwarte als de paarse route worden heel duidelijk aangegeven met kleurbordjes op paaltjes langs de route.
Mijn plan was om op 1 dag bij alle ingangen een route te lopen. De zwarte route was de eerste route die ik die dag heb gelopen.
Persoonlijk vond ik de route bij ingang de Zilk niet de mooiste route van de dag. De route loopt een behoorlijk gedeelte langs een hek en je hoort ook best wat verkeersgeluid van buiten het gebied. Ik moest de focus behoorlijk op rechts houden om te zien dat ik in een natuurgebied liep. Maar dat is allemaal achteraf praten. Op het moment dat ik er liep, had ik de andere 3 routes nog niet gelopen en heb ik gewoon genoten van alles wat ik zag en hoorde.

Startpunt: Joppeweg 1, 2191 AW De Zilk
Bij het startpunt is een parkeerplaats (betaald, 2 euro). Ook voor de toegang van de Amsterdamse Waterleidingduinen moet je een kaartje kopen. Dat kan bij de ingang van het park.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *