Geen centen meer, maar wel een camper

Geen centen meer, maar wel een camper

‘Maar de centjes in mijn spaarpot, die zijn op. Aan patat met mayonaise en aan drop.’

Als we vroeger klaagden over geldgebrek, had je grote kans dat pa dit liedje begon te zingen. Verder dan deze twee regels kom ik niet, want pa ging ook nooit verder.

Momenteel zijn mijn centjes ook op. Niet aan patat en drop, maar ik kocht er een campertje van. Knalrood, want wit heeft iedereen al. En op gas & benzine, want de mensheid denkt dat dat beter voor het milieu is dan diesel.

Afgelopen vakantieweken ben ik er een paar nachtjes mee de hort op geweest. En dat was leerzaam.

Ik heb ondertussen geleerd hoe ik gas moet tanken. Youtubefilmpjes met uitleg doen een hoop, maar m’n meest professionele dummie-hoofd werkt uitmuntend. Dan komt bij iedere garagemonteur de galante man naar boven en wordt het keurig voorgedaan.
Ook heb ik ontdekt dat de koelkast op standje 6 veranderd in een vriezer. Blikjes Cola zijn dan niet leeg te drinken, maar moet je ook niet geopend terugzetten. Dan duurt het niet lang voor de complete koelkast plus campervloer onder de cola zit. Zeker als de camper net iets scheef staat en de cola binnen no-time richting de voorstoelen stroomt.
Achteruit inparkeren met zo’n bus kan ik ook al uitstekend. Ik zoek bij voorkeur een dubbele plek. Als ik dan focus op het linkse vak, kom ik precies in het rechtse vak terecht. Nou ja…dan staat hij in ieder geval geparkeerd.
Zo’n accu is ook een spannend ding. Als de auto nog half in z’n achteruit staat, loopt de accu binnen 24 uur leeg. En dan doet zo’n bus echt niets meer. Gelukkig had ik een aardige buurman die me geholpen heeft om de boel weer aan de praat te krijgen.
En dan het toilet. Ik had blijkbaar iets te veel van de roze vloeistof in het reservoir gegooid. Als ik het toilet opendeed, rook de hele camper naar viooltjes, rozengeur en maneschijn. Helpt trouwens uitstekend tegen de geur van zweetvoeten. Dus zodra de schoenen uitgingen, hing ik eerst even m’n voeten een kwartiertje boven het toilet. Zo eenvoudig kan het leven zijn.

Geen centen meer, maar wel een camper.

Helaas nog even geen tijd om er weer mee op pad te gaan. Eerst weer hard werken om de voorraad centen aan te vullen…

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *