Citadel van Amman

Citadel van Amman

Sunset Amman Jordanie

Ben je in Amman, dan is het echt de moeite waard om de tijd te nemen voor een bezoekje aan de citadel. De citadel ligt op de hoogste heuvel van Amman en biedt daarmee een groots uitzicht over de stad.

Je vindt er resten van de Romeinen, maar ook van de Byzantijnen en Omajjaden. In de citadel is ook het Jordan Archeological Museum gevestigd. Dit museum biedt een grote collectie aan archeologische vondsten van de prehistorie tot aan de 15e eeuw.

De beroemdste plek binnen de citadel is de tempel van Heracles. Deze tempel werd gebouwd door de Romeinen. Vandaag de dag zijn er nog een aantal delen van de structuur van de tempel te bezichtigen. Zo staan er twee enorme pilaren die een indruk geven van de hoogte van de tempel.

Ook de overblijfselen van het Umayyad Paleis zijn het bezichtigen waard. Dit paleis is waarschijnlijk in de 7e of 8e eeuw gebouwd, maar het grootste deel van het gebouwencomplex is door de aardbeving van 749 verwoest. De ontvangsthal met koepelvormig dak is het best bewaard gebleven en imponeert nog steeds.

De citadel biedt een mooi uitzicht over de stad. Het geeft een mooi beeld van oude en nieuwe bouwstijlen binnen Amman. Wij bezochten de citadel aan het begin van de avond. Op dat tijdstip was het Jordan Archeological Museum al gesloten, maar konden we wel genieten van een fantastische zonsondergang.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *