Woestijnkastelen Jordanië

Woestijnkastelen Jordanië

Jordanië kent een aantal woestijnkastelen. De eerste dag van ons verblijf in Jordanië stonden deze op het programma. Doordat het verhuren van de auto wat langer duurde dan gepland konden we er maar twee bezoeken in plaats van de vijf die op ons programma stonden. Qasr Al-Hallabat, Qasr Al-Kharanah en Qasr Al-Mushatta hebben we niet bezocht.
Het eerste kasteel wat we bezochten is wat kleiner en wordt daarom Quseir (kasteeltje) Amra genoemd. De weg richting het eerste kasteel is al een belevenis op zich. Vanuit het drukke Amman vertrokken we richting de woestijn. Vanuit de drukte richting een oase van rust. Een kilometerslange weg in een immens grote zandvlakte. En dan is daar ineens Quseir Amra. We werden onthaald door een heuse gids, die zich voorstelde als de kasteelheer. Entree hoeven we niet te betalen, doordat we in het bezit zijn van de Jordan Pass. De ‘kasteelheer’ heeft ons eerst het kasteel laten zien en uitleg gegeven over de fresco’s in het kasteel. Daarna hebben we bij hem uitgenodigd op de thee (die we uiteraard wel moesten betalen).

Na de thee zijn we doorgereden richting het volgende woestijnkasteel in Azraq, een kasteel dat bekend is om zijn ligging en speciale stenen draaideuren. Voordat we naar het kasteel gaan, kopen we nog een lunch bij de plaatselijke bakkerij.

Eenmaal aangekomen bij Qasr Azraq blijkt dat de temperatuur buiten de auto behoorlijk hoog opgelopen is. Ook hier hoeven we geen entree te betalen, maar wordt onze Jordan Pass gescand. In het kasteel is weinig schaduw te vinden, dus maken we gauw wat foto’s en binnen een half uur zoeken we de airco in de auto weer op.

En daarna besluiten we de rest van de woestijnkastelen te laten voor wat ze zijn. Het is ondertussen al eind van de middag, we moeten nog terug naar Amman. En ook in Amman willen we het nodige bekijken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *