Doesburgermolenpad

Doesburgermolenpad

Klompenpad Doesburgermolen - Ede

Klompenpad Ede

Voor een reparatie aan mijn drone moest ik in Ede zijn bij minicopters.nl. De 1,5 uur reparatietijd was precies voldoende voor het Doesburgermolenpad bij het Kernhemer landgoed. Vanuit de stad Ede loop je zo de natuur in. De route cirkelt rondom de Doesburgermolen. Het klompenpad is een zogeheten Klompenpad ‘Food’, een route waarbij je onderweg allerlei wilde ingredienten kunt plukken en streekproducten kunt kopen.

Bij aankomst van de route was het even zoeken naar het juiste startpunt. Er stond wel een informatiebord, maar het eerste paaltje met het bekende klompenpadbordje was niet te vinden. Het kaartje stuurde me dwars door een maisveld heen. Dat leek me toch niet helemaal de bedoeling. Met behulp van het kaartje in de Klompenpad-app de juiste richting op genavigeerd en eenmaal bij een doorgaande weg was de route gauw gevonden.

De route wordt verder goed aangegeven. Er was tijdens de hele route maar 1 moment dat ik even twijfelde over het juiste pad. Dan biedt de app van klompenpaden de oplossing. Ook de inkortmogelijkheden van de route worden duidelijk aangegeven.

De omgeving was niet echt sprankelend. Op meerdere momenten was er naast een asfaltweg een schapenpad gemaakt, zodat je toch onverhard kon lopen. Helaas was dat schapenpad vaak overwoekerd door brandnetels en ander prikkend ongein en koos ik (en met mij ook de andere wandelaars) voor de asfaltweg.
Wat wel heel leuk was, waren de vragen/teksten die op meerdere plekken langs de route te vinden waren.

Ik kwam bij mijn laatste kilometer aan en besloot dan maar wat door het bos te dwalen, toen ik gebeld werd dat m’n drone klaar was. Een mooi tijdsbesteding.

Informatie
Doesburgermolenpad klompenpad ‘Food’
Lengte: 8 kilometer (in de korten tot 5)
Honden verboden
Adres: Parkeerterrein van Landgoed Kernhem, Kernhemseweg 3 in Ede

Doesburgermolenpad 8 km

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *