Oranje route (7 km) vanaf ingang Oranjekom / Oase bij Amsterdamse Waterleidingduinen

Oranje route (7 km) vanaf ingang Oranjekom / Oase bij Amsterdamse Waterleidingduinen

Plankenpad Oranje route Ingang Oranjekom / Oase Amsterdamse Waterleidingduinen

Na de zwarte route bij ingang de Zilk en de blauwe route bij ingang Panneland was het tijd voor ingang Oranjekom / Oase. Bij deze ingang is ook het bezoekerscentrum. Direct bij de start is ook een pannenkoekhuis, zodat je na de wandeling de verbrande calorieën weer aan kunt vullen.

Beide routes, zowel de oranje als de gele route worden heel duidelijk aangegeven met kleurbordjes op paaltjes langs de route. Al was het soms wel lastig om het bij sommige door de zon verkleurde bordjes het verschil tussen geel en oranje te zien. Maar met de wetenschap dat de oranje route de langere route was, was de route goed te vinden.

Bij zowel de oranje als de gele route kom je echt in aanraking met de waterzuivering. De route cirkelt om het water heen. Hierdoor vond ik de omgeving wat gevarieerder en daardoor toch een stuk leuker dan de routes bij ingang de Zilk en ingang Panneland.

Tijdens de oranje route kom je ook langs het vliegermonument. Dit monument staat hier ter herinnering aan het Halifax NA347 vliegtuig die hier aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, op 13 april 1945 neerstortte. Een moment van stilte en bezinning tijdens de wandeling.

Startpunt: 1e Leijweg 2, 2114 BH Vogelenzang
Bij het startpunt is een parkeerplaats (betaald, 2 euro). Ook voor de toegang van de Amsterdamse Waterleidingduinen moet je een kaartje kopen. Dat kan bij de ingang van het park.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *